top of page

Tjänster

häst
Animal brun häst

Hästmassage

Innan en massage session kommer jag att ställa frågor som bl.a. rör hästens historik, hur ägaren uppfattar hästens kropp och rörelser samt om hästen fått massage förut. Därefter tittar jag visuellt på hästen och känner igenom musklerna. Efter det vill jag se hästen i rörelserna skritt och trav, för att jag ska få en uppfattning hur hästen rör sig.

Därefter börjar jag med massage och är det första gången en häst får massage lägger jag en lättare massage eftersom hästen ska känna sig trygg och att den ska få en positiv upplevelse av massagen. Det kan nämligen ta några gånger innan en häst känner sig helt bekväm och kan slappna av. Är det även så att hästen absolut inte vill att jag masserar på ett ställe, då hoppar jag över det stället för att sedan, vid nästa massage tillfälle, prova att massera där igen.

Uppeppningsmassage

En uppeppningsmassage ges ca 20 minuter innan en häst ska ut och tävla. Detta är en "snabb" massage som ges för att få blodet snabbt till alla muskler vilket medför att hästen får energi och blir pigg. Man använder sig utav snabba strykningar samt att man med kupade händer eller med kanterna på händerna, lägger en rytmisk massageteknik som liknar tapotement, vilket används inom human-massage.

Innan jag lägger denna massage på en häst vill jag ha träffat hästen några gånger.

Cowboy

Sadelutprovning

på din befintliga sadel

Jag känner igenom din häst och ser hur den känns i muskulaturen. Jag tittar hur den befintliga sadeln ligger på hästens rygg, både utan ryttare och med ryttare. Jag mäter hästens vinklar och jämför med den befintliga sadelns, samt ryttarens för att få ut rätt tum/sits. Jag kommer även att vilja se hästen röra sig fritt utan sadel och ryttare samt med sadel och ryttare. 

bottom of page