Min historia

Träna för att bli bäst

7.jpg

Jag har alltid älskat hästar! Sedan barnsben har jag förundrats av dessa vackra varelser och alltid dragits till dem. De må vara stora djur men så vackra och så känsliga! Att jag alltid velat ha hästar runt omkring mig har jag vetat men att få chansen att arbeta med hästar har aldrig varit en självklarhet. 

Jag började rida på ridskola 1993 när jag var 7 år gammal. Några år snare blev det olika sköthästar fram tills att jag12 år gammal fick mig första egna häst. Felix hette han och var en New Forest valack från Danmark. Tyvärr visade det sig att Felix var kroniskt halt! Någonting jag idag starkt skulle ifrågasatt, då han inte haft problemen när jag fick honom och idag vet jag att "problem" i kroppen kan sätta sig sekundärt som hälta. Men med en familj som inte själva kunde någonting om hästar var det bara att acceptera. Sen kom hästen Patrik in i mitt liv. Han var inte lika "fin" som andra hästar och saknade en del papper på vart han kom ifrån när vi köpte honom men jag älskade verkligen den hästen och han kom att hjälp mig genom svåra tider i livet. Vi talade inte samma språk men vi förstod varandra på något vis. Han visste när jag inte var på topp i mitt humör och fanns där för mig. Det var då min nyfikenhet på kommunikation väcktes. Sen blev det ett långt uppehåll med hästar.

Jobb och familj kom emellan och det skulle dröja ända tills efter jag fått mina två barn, då jag insåg att det är hästar jag vill arbeta med. Hösten 2019 startade min resa till att bli Dipl. Hästmassör och vintern 2020 blev jag klar. Nu har jag planer att utveckla min framtida resa; jag vill inte bara att bli bättre inom hästmassagen utan jag vill även utbilda min inom hästens näringslära och utfodring (då maten spelar stor roll i hur de mår), etologi, hästpsykologi och kommunikation eller inom Horsemanship som det också heter. Jag vill lära mig förstå hästar bättre och att kunna hjälpa dem är mitt mål.